joi, 20 noiembrie 2008

Dam BMW-ul pe-un Logan....

Asta este indemnul pe care il face presedintele Traian Basescu atat pentru clasa politica, dar si pentru toti romanii mai elitisti. Dojeneala lui Basescu de a cumpara produse romanesti pentru a sustine economia tarii, deja zdruncinata de criza financiara, nu s-a bucurat de prea multi adepti in randurile politicienilor.
Acestia ar prefera sa alerge prin piete dupa legume autohtone decat sa renunte la masini. Cu toate ca… nici chestiunea cu legumele nu este una simpla. De ce ? In primul rand cel putin 70% dintre produsele din hypermarketurile din Romania sunt made in America, Indonezia, China, Arabia Saudita, numai in tarisoara noastra nu. Si in al doilea rand, sa presupunem ca, dupa lungi cautari, gasim rosia si laptele proaspat al taranilor nostri. Degeaba ! Pentru ca singurul criteriu al romanului atunci cand cumpara „d-ale gurii” este pretul! Ce conteaza unde a fost facut produsul cu pricina, cine l-a ambalat, cate e-uri are sau cat de modificat genetic este?! Are pretul cel mai mic? Atunci il luam.
Dar sa revenim la problema cea mai actuala si mai dificila pentru bietii nostri guvernanti. Daca Basescu da o lege ca de maine toti politicienii sa se deplaseze cu Dacii si Loganuri? Asta ar insemna ca si fiica distinsului nostru presedinte, Elena Basescu, fotomodeala si politicianca, sa se duca la shopping cu Loganul si in Bamboo cu Sandero( ca pana la urma, isi permite! Ce „mama crizei”, doar e fata lu’tati).
In ceea ce priveste ceilalti politicieni autohtoni, parerile sunt impartite. Astfel Mircea Geoana a declarat ca „Toti guvernantii ar trebui sa mearga cu Daciile.”, iar, de cealalta baricada, Blaga afirma ca nu va renunta la BMW pentru ca arata prea bine.
Ei, pana una alta, suntem in plina campanie electorala, s-a dat startul pentru un nou ciolan bun de ros pentru 4 ani si cred ca mai degraba o sa vedem politicieni cinstiti si onesti decat d’alde Tariceanu care-si va da motocicleta pe o mobra sau doamna Udrea-Cocos care va renunta la confortul unui autoturism cu tapiterie din piele si incalzire in scaune pentru o Dacie made in Arges…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu