joi, 15 ianuarie 2009

Disperatii de la Dacia....




Asta titrau cotidianele pitestene despre oamenii de la Uzina Dacia care fac tot posibilul sa isi pastreze locurile de munca.


Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a organizat ieri la Mioveni, în Centrul oraşului, prima mare manifestare a anului. Spre deosebire de acţiunile de anul trecut când s-a cerut o majorare de salarii, ieri a fost vorba de un miting pentru protejarea locurilor de muncă.
Muncitorii au manifestat în stradă pentru ca taxa auto de poluare să fie menţinută în forma actuală, pentru ca industria auto românească să fie protejată şi pentru a le cere guvernanţilor să găsească soluţii la criza economică din acest an. Sindicaliştii au ameninţat că dacă autorităţile centrale nu dau curs solicitărilor lor vor trece la manifestări de mare amploare chiar la Bucureşti.


Mulţimea era înfierbântată la maxim. Unii muncitori le-au reproşat liderilor sindicali că au negociat mai demult disponibilizarea unor angajaţi apropiaţi de vârsta de pensionare, în vreme ce apoi au fost făcute angajări „de pe stradă“. Alţii s-au pus să-i înjure pe guvernanţi, indiferent de culoarea lor politică. „Unde e Băsescu acum? Ne promitea marea cu sarea anul trecut, acum ne lasă să murim!“, ne strigă o femeie cu un copil în braţe. „Să lase taxa în continuare! Să ne ajute să producem, nu să ne transformăm în piaţă de consum.“, ne spune un alt participant la miting.


Cam asta scriau ziarele pitestene despre muncitorii "disperati de criza".... Acum unde este adevarul? Greu de zis, mai ales de mine pentru ca sunt implicata cat de cat direct, unul dintre parintii mei lucrand acolo. Daca intrebi unul dintre oamenii impovarati de ratele din ce in ce mai mari de la banci, sunt sigura ca ar spune la adevarul este sigur de partea lui si ca "sa faca taxa auto de zece ori mai mare, hotii dracu!" Acum, judecand rational, nu poti nici sa obligi romanul sa cumpere Loganul autohton pentru a salva economia romaneasca ( care se pare ca nu mai duduie). Daca el vrea sa ia "gunoaiele din garajul Germaniei" ( si acum sper sa nu supar multa lume, dar intelegeti voi ce am vrut sa spun), nu are decat. Nu trebuie sa ii puna cineva pistolul la tampla. Chiar daca taxa ar ramane triplata, ar trebui macar sa se ia creditele mai usor.... sau sa gaseasca competentul Guvern Boc alte solutii echitabile!

Un comentariu:

  1. Presa noastra cea de toate zilele! Oare ei nu ar reactiona la fel daca ar fi in prag sa-si piarda locurile de munca?
    Sunt si eu subiectiva, ce-i drept, pentru ca parintii mei lucreaza acolo.
    In alta ordine de idei, nici patronii francezi nu se straduiesc prea mult sa faca ceva. As vrea sa vad niste oferte la Logan, niste reduceri, daca tot vor sa creasca vanzarile.

    RăspundețiȘtergere